Juniorenjudo

Judo voor beginners en gevorderden

Judoles voor jeugd van 12 tot 18 jaar

Voor de leeftijdsgroep van 12 tot 18 jaar biedt Judoschool Kradolfer judoles op verschillende tijdstippen. De meeste leerlingen uit deze leeftijdsgroep beoefenen de judosport al enkele jaren, maar ook beginners zijn van harte welkom. Bij Judoschool Kradolfer is judo voor iedereen en voor elke leeftijd.

Haal het beste uit jezelf

In de trainingen is veel aandacht voor techniek en timing. De meeste leerlingen in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar streven ernaar de zwarte band te behalen. Om dat niveau te behalen is veel herhaling van de verschillende judotechnieken nodig, maar ook gevoel voor timing. Judo is een dynamische sport. Elke techniek laat je zien vanuit beweging. Het juiste gevoel voor timing is daarbij erg belangrijk, of je nu wilt deelnemen aan wedstrijden of de zwarte band wilt behalen. Door intensieve training kun je niet alleen aan je techniek schaven, maar groeit ook het gevoel voor timing.

Judo is niet alleen een geweldige manier om sportief bezig te zijn. Het geeft je ook inzicht in jezelf. Door judo te beoefenen leer je omgaan met je mogelijkheden en beperkingen. Je doet niet alleen kennis en ervaring op tijdens de trainingen. De leerlingen worden gestimuleerd om deel te nemen aan toernooien. Daar kun je je meten met judoka’s van andere judoscholen, doe je wedstrijdervaring op en krijg je nog meer inzicht in je sterke en minder sterke punten.