Kleuterjudo

Stoeien met regels

Kleuterjudo

Bij judoschool Kradolfer bestaan er al lesgroepen voor jongere leeftijden, die op een speelse manier kennis mogen maken met judo.

Voor de kleuters, zijn de judolessen helemaal aangepast aan deze leeftijdsgroep.

Met aandacht voor het aanleren van judovaardigheden, maar ook voor de ontwikkeling  van motorische en sociale vaardigheid.

Elke les worden een aantal motorische vaardigheden aangeleerd. Daarbij worden judovaardigheden geoefend die daarop aansluiten. Denk hierbij aan rollen, duwen, trekken en balanceren. Daarnaast is er bij kleuterjudo extra aandacht voor het verder ontwikkelen van sociale vaardigheden. Om samen op een leuke en veilige manier de judosport te kunnen beoefenen, zijn goede sociale vaardigheden namelijk erg belangrijk. Kleuters hebben een korte spanningsboog. De oefenstof wordt daarom heel gedoseerd aangeboden. De kinderen krijgen steeds korte opdrachten in verschillende spelvormen. Deze combinatie van sport en spel maakt de lessen heel gevarieerd en aantrekkelijk voor kinderen. Zo blijven de kinderen met plezier naar de judolessen komen en trainen ze spelenderwijs niet alleen judovaardigheden, maar ook motorische en sociale vaardigheden.

We hanteren bij Judoschool Kradolfer het beleid dat er niet gekeken mag worden tijdens de judoles.

Er mag tijdens de proefles 20 min gekeken worden door een ouder.

Andere kinderen, bv. broertje of zusje mag niet mee naar de proefles.

Doet u dit toch, zal er een nieuwe afspraak gemaakt worden.

De proefles gaat dan niet door.

Nadat de ouder 20min.binnen heeft gezeten, wordt deze verzocht om de dojo te verlaten zodat we het kind kunnen ob

serveren.

Na de judoles krijgt u een korte uitleg van ons en een formulier mee.

Dit kunt u thuis rustig nalezen, voor vragen mag u altijd mailen.