Judo

Judo voor volwassenen

In de judolessen voor volwassenen worden op een ontspannen manier de judotechnieken getraind. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de oorsprong van het judo en het idee achter deze vorm van sportbeoefening.

Judo voor beginners en gevorderden

Judo staat voor de zachte weg. Het doel is je partner te onderwerpen aan controle zonder hem te verwonden. Je leert met een minimale inspanning het maximale resultaat te behalen. Judo draait om techniek. Je leert hoe je op een veilige manier je partner kunt tillen en werpen en uiteindelijk kunt controleren. Judo is daarom echt een sport voor iedereen en voor elke leeftijd.

Judo is een veelzijdige sport. Het is een uitstekende manier om sportief bezig te zijn, maar door de beoefening van judo kun je ook:

Inzicht in jezelf ontwikkelen;

Leren omgaan met je mogelijkheden en beperkingen;

Je balans hervinden;

Technieken voor zelfverdediging leren.

Bij Judoschool Kradolfer kan judo op verschillende niveaus worden beoefend. Dat kan zuiver recreatief zijn, maar voor de meeste leerlingen geldt dat ze ernaar streven de zwarte band (1e dan) te behalen. Sensei Mark Kradolfer biedt judolessen met een persoonlijke aanpak waarin iedereen afgestemd op het eigen niveau en motorische vaardigheden kan trainen.