Judo

Jeugdjudo

Judo voor kinderen van 6 t/m 11 jaar

Judoschool Kradolfer biedt op verschillende niveaus judolessen aan voor kinderen van 6 t/m 11 jaar. De groepen worden samengesteld op basis van leeftijd en judovaardigheden, zodat de kinderen op een gelijkwaardig niveau met elkaar kunnen trainen.

 

Recreatief judoën en wedstrijdjudo

De opzet en inhoud van de judolessen is afgestemd op de leeftijd van de groep. Er is veel aandacht voor het verder ontwikkelen van motorische vaardigheden, het aanleren van veilig valbreken en samenwerken met verschillende trainingspartners.

Veilig valbreken is de basis van judo. Als de kinderen dit goed onder de knie hebben, durven en kunnen ze op een verantwoorde manier veel vrijer judoën. Door met verschillende trainingspartners te oefenen, leren de kinderen hun eigen mogelijkheden en die van anderen kennen en accepteren. Het oefenen van judovaardigheden wordt afgewisseld met spelelementen. Dit houdt de lessen gevarieerd en aantrekkelijk voor de kinderen. In verschillende spelvormen op de mat worden spelenderwijs motorische vaardigheden geoefend.

In de judolessen wordt ook bekeken of de kinderen interesse hebben in wedstrijdjudo of recreatief judo willen blijven beoefenen. Naast de trainingen worden regelmatig zogenoemde instaptoernooien georganiseerd. Hier kunnen de kinderen met weinig tot geen wedstrijdervaring kennismaken met wedstrijdjudo. De kinderen die vervolgens kiezen voor wedstrijdjudo worden in de wedstrijdgroep opgenomen.

Lestijden jeugdjudo

Judoschool Kradolfer verzorgt op verschillende dagen en tijden judolessen aan kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 11 jaar. Plaatsing in een specifieke groep gebeurt op basis van leeftijd en judovaardigheden en wordt gedaan in overleg met u.