Judo

Kleuterjudo

Al vanaf de leeftijd van 3,5 jaar kan er bij Judoschool Kradolfer op een speelse manier kennis worden gemaakt met judo. De judolessen voor kleuters zijn helemaal aangepast aan deze leeftijdsgroep. Met aandacht voor het aanleren van judovaardigheden, maar ook voor de ontwikkeling van motorische en sociale vaardigheden.

 

Een mix van sport en spel

Elke les worden een aantal motorische vaardigheden aangeleerd. Daarbij worden judovaardigheden geoefend die daarop aansluiten. Denk hierbij aan rollen, duwen, trekken en balanceren. Daarnaast is er bij kleuterjudo extra aandacht voor het verder ontwikkelen
van sociale vaardigheden. Om samen op een leuke en veilige manier de judosport te kunnen beoefenen, zijn goede sociale vaardigheden namelijk erg belangrijk. Kleuters hebben een korte spanningsboog. De oefenstof wordt daarom heel gedoseerd aangeboden. De kinderen krijgen steeds korte opdrachten in verschillende spelvormen. Deze combinatie van sport en spel maakt de lessen heel gevarieerd en aantrekkelijk voor kinderen. Zo blijven de kinderen met plezier naar de judolessen komen en trainen ze spelenderwijs niet alleen judovaardigheden, maar ook motorische en sociale vaardigheden.

Jeugdjudo

Judo voor kinderen van 6 t/m 11 jaar

Judoschool Kradolfer biedt op verschillende niveaus judolessen aan voor kinderen van 6 t/m 11 jaar. De groepen worden samengesteld op basis van leeftijd en judovaardigheden, zodat de kinderen op een gelijkwaardig niveau met elkaar kunnen trainen.

 

Recreatief judoën en wedstrijdjudo

De opzet en inhoud van de judolessen is afgestemd op de leeftijd van de groep. Er is veel aandacht voor het verder ontwikkelen van motorische vaardigheden, het aanleren van veilig valbreken en samenwerken met verschillende trainingspartners.

Veilig valbreken is de basis van judo. Als de kinderen dit goed onder de knie hebben, durven en kunnen ze op een verantwoorde manier veel vrijer judoën. Door met verschillende trainingspartners te oefenen, leren de kinderen hun eigen mogelijkheden en die van anderen kennen en accepteren. Het oefenen van judovaardigheden wordt afgewisseld met spelelementen. Dit houdt de lessen gevarieerd en aantrekkelijk voor de kinderen. In verschillende spelvormen op de mat worden spelenderwijs motorische vaardigheden geoefend.

In de judolessen wordt ook bekeken of de kinderen interesse hebben in wedstrijdjudo of recreatief judo willen blijven beoefenen. Naast de trainingen worden regelmatig zogenoemde instaptoernooien georganiseerd. Hier kunnen de kinderen met weinig tot geen wedstrijdervaring kennismaken met wedstrijdjudo. De kinderen die vervolgens kiezen voor wedstrijdjudo worden in de wedstrijdgroep opgenomen.

Lestijden jeugdjudo

Judoschool Kradolfer verzorgt op verschillende dagen en tijden judolessen aan kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 11 jaar. Plaatsing in een specifieke groep gebeurt op basis van leeftijd en judovaardigheden en wordt gedaan in overleg met u.

Juniorjudo

Judoles voor jeugd van 12 tot 18 jaar

Voor de leeftijdsgroep van 12 tot 18 jaar biedt Judoschool Kradolfer judoles op verschillende tijdstippen. De meeste leerlingen uit deze leeftijdsgroep beoefenen de judosport al enkele jaren, maar ook beginners zijn van harte welkom. Bij Judoschool Kradolfer is judo voor iedereen en voor elke leeftijd.

Haal het beste uit jezelf

In de trainingen is veel aandacht voor techniek en timing. De meeste leerlingen in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar streven ernaar de zwarte band te behalen. Om dat niveau te behalen is veel herhaling van de verschillende judotechnieken nodig, maar ook gevoel voor timing. Judo is een dynamische sport. Elke techniek laat je zien vanuit beweging. Het juiste gevoel voor timing is daarbij erg belangrijk, of je nu wilt deelnemen aan wedstrijden of de zwarte band wilt behalen. Door intensieve training kun je niet alleen aan je techniek schaven, maar groeit ook het gevoel voor timing.

Judo is niet alleen een geweldige manier om sportief bezig te zijn. Het geeft je ook inzicht in jezelf. Door judo te beoefenen leer je omgaan met je mogelijkheden en beperkingen. Je doet niet alleen kennis en ervaring op tijdens de trainingen. De leerlingen worden gestimuleerd om deel te nemen aan toernooien. Daar kun je je meten met judoka’s van andere judoscholen, doe je wedstrijdervaring op en krijg je nog meer inzicht in je sterke en minder sterke punten.

Focusgroep

Judo met extra begeleiding

Op de maandag hebben we een groep leerlingen die iets meer aandacht en begeleiding krijgen. Ze trainen van 19.00u-20.00u.

De groepsgrote is nu zes judoka in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Er is in deze groep meer aandacht voor het individu. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de samenwerking onder elkaar.  Het respect hebben voor een scheidsrechter maar ook hoe ga je met elkaar om. Hierin moeten ze zelf keuzes maken, hoe lossen we dit nu op? Bij judo heb ik vertrouwen in mijn groepsgenoten maar een judoka kan even uit balans raken, dan moet hij dit kunnen zeggen. Het vertrouwen van elkaar weer in balans kunnen krijgen.

De judoka lopen henormale lesprogramma door. Soms worden er andere keuzes gemaakt, wat niet wil zeggen dat het beter of slechter is. Iedere maandag is het fijn om deze groep aan het werk te zien. Ik hoop dat we dit samen nog een tijd kunnen doorzetten.